GAIS blog - læs spændende artikler og relevante indlæg om trivsel

GAIS Blog

Velkommen til vores blog. Her finder du inspiration, nyheder, baggrund og viden om GAIS-platformen og livet med GAIS.

21. april 2022

Balance i livet - hvordan pandemien blev et forstørrelsesglas

Grænserne mellem arbejdstid og øvrig tid er med coronapandemien blevet mere udvisket. Mange af os har en indre dialog og forhandling med os selv om, hvor grænsen mellem arbejdstid og øvrig tid skal gå.

19. april 2022

Forventninger presser balancen

Hvad har særlig betydning for, at vi oplever et arbejdsliv i balance? Fleksiblitet mellem arbejdsliv og privat, eget og andres forventninger er blandt de ting, der i høj grad spiller ind.

20. marts 2022

Arbejdslyst gør samfundet bedre og rigere

God arbejdslyst er godt samfundssind! Ny rapport viser, at løfter vi arbejdslysten i Danmark med 1 point, er gevinsten for samfundsøkonomien 47,6 mia. kr. om året.

1. marts 2022

Skab i fællesskab den enkeltes gode arbejdsdag

Kan I tilgodese både fællesskabets og individuelle behov på din arbejdsplads? Måske er det et paradoks. Men at skabe den gode arbejdsdag for både dig og dine kollegaer er en opgave for fællesskabet.

19. januar 2022

I 2022 skal hele fundamentet for HR have et eftersyn

Vi har bedt trivselsekspert Regitze Siggaard om at komme med hendes bud på, hvordan HR ser ud i 2022. Hun mener, at vi skal give selve fundamentet et eftersyn og have fokus på medarbejdernes indre motivation.

16. december 2021

HR-ansvarlig: "Der skal være tal på trivsel på lige fod med økonomi og salgstal"

Hos den landsdækkende tandlægekæde, tandlægen.dk har de den seneste tid været på en rejse for at skabe trivselskultur og komme væk fra gamle, tunge målinger. Vi har spurgt HR-ansvarlig Sacha Gydensen, hvad deres fokusområder er for 2022.

13. december 2021

Hvordan går det med arbejdslysten i Juleland?

En ganske særlig virksomhed har igen i år taget temperaturen på trivsel og julestemning. Kig med i Julemandens GAIS-måling.

11. oktober 2021

GAIS skaber resultater hos NGO'er

Et projekt blandt 11 NGO-er viser en tydelig sammenhæng mellem fokuseret ledelsesudvikling og medarbejdernes arbejdslyst. Det indikerer, at der er et stort menneskeligt og økonomisk potentiale i at udvikle en ledelsespraksis med fokus på trivsel.

29. juni 2021

GAIS gør spørgerammen endnu bedre

Spørgerammen bag GAIS er blevet forbedret og opdateret og matcher spørgerammen bag God Arbejdslyst Indeks 2021.

12. maj 2021

Reel medbestemmelse - hvordan ser det ud hos jer?

Danskerne oplever generelt stor medbestemmelse. Dog halter det med indflydelsen på de større beslutninger - og det kan gå ud over arbejdslyst og jobtilfredshed.

27. april 2021

Dilemmaer skal håndteres - ellers bliver de til gift

Dilemmaer i arbejdslivet kan ikke undgås - det afgørende er, hvordan vi håndterer dem. Bloggen her præsenterer et redskab - baseret på etiske perspektiver - til at arbejde med de svære dilemmaer.

15. april 2021

Få styr på medarbejdernes trivsel efter corona

Hvordan bliver det, når vi skal tilbage på arbejdspladsen? Det er vigtigt for trivslen at tage tid til at overveje: Hvad tager vi med os - og hvad vi vinker farvel til?

25. marts 2021

Faktormåling: Dyk ned i Mening

Med faktormålinger i GAIS er det muligt at måle en bestemt faktor i dybden. Den første af sin slags er faktoren Mening.

15. februar 2021

Empower medarbejderne på hjemmekontoret

Empowerment er følelsen af at være ovenpå! Oplevelsen af at have magten til at gøre noget fremfor ingenting. Du kan empower medarbejderne og dig selv med enkelte tiltag, og det begynder med denne tænkepause.

18. januar 2021

GAIS tilbyder guides til succesfuld udrulning af målinger

En måling af arbejdslysten bør altid være en del af et forløb, hvor medarbejdere og ledere involveres. Med GAIS succesguides ønsker vi at give en stor, hjælpende hånd til, at I lykkes med den del.

5. november 2020

Nye frekvenser og personlig rapport i GAIS 3.0

Den største opdatering i GAIS’ historie giver masser af nye muligheder for at udvikle trivslen for både virksomheder og individer.

4. november 2020

GAIS hjælper til vedvarende trivselsfokus

Der findes ikke et quick fix til bedre trivsel. Desværre. Hvis man oprigtigt ønsker at forbedre trivslen, skal man sætte ind med vedvarende fokus og kulturarbejde.

2. september 2020

Psykologisk tryghed giver innovative medarbejdere

Det er afgørende, at medarbejderne er psykologisk trygge, ellers stopper de med at være innovative og komme med nye idéer.

1. september 2020

Vi vil have mening - men hvem skal give os den?

NY INDEKSRAPPORT: Vi vil gerne opleve mening i arbejdet. Men hvem skal på banen for at skabe den - organisationen, lederen eller medarbejderne selv?

4. august 2020

Jobsøgende: Brug GAIS til at finde din motivation

Det kan overraske nogen. Men en trivselsmåling er oplagt at bruge, når man er ledig eller af andre grunde skal finde ud af, hvilket job man ønsker at søge.

29. juni 2020

Kerneopgaven i fokus giver arbejdslyst

Teorien om organisatorisk medlemskab gør oprør mod, at arbejdslyst og socialt fællesskab anses som mål i sig selv. Den fælles kerneopgave skal og bør stå i centrum for det kollegiale fællesskab.

27. maj 2020

Hjemmearbejde - hvad skete der med trivslen?

Corona-krisen har sendt mange danskere til hjemmekontoret. Ny undersøgelse sætter tal på, hvordan det har påvirket vores arbejdslyst. Hvad har fungeret godt, og hvad har vi savnet - og hvilke perspektiver giver det for øget hjemmearbejdet fremover?

17. maj 2020

Nyt indeks: Social kapital styrker arbejdslysten

Vores forhold til kollegerne tages under kærlig behandling i Videncenter for God Arbejdslysts nye indeks-udgivelse. Vi ser nærmere på, hvordan det står til med den sociale kapital på danske arbejdspladser.

15. maj 2020

Tillid og godt kollegaskab går hånd i hånd

Tillid er fundamentet for et godt kollegaskab og afgørende for medarbejdernes arbejdslyst. Når der er en indbyrdes stærk tillid i samarbejdet, bliver udfordringer håndteret, før de bliver til egentlige konflikter.

11. maj 2020

GAIS står på et solidt grundlag

GAIS bygger på en dansk, forskningsbaseret og valid model for, hvad der har betydning for arbejdslysten. Det betyder, at GAIS står på et solidt grundlag. Kom en tur med bagom GAIS´ vidensgrundlag.

6. maj 2020

Løft arbejdslysten og sænk sygefraværet

Medarbejdere med god arbejdslyst har et bedre helbred. Se, hvor mange sygedage, du undgår, når medarbejdernes arbejdslyst stiger.

21. april 2020

Brug GAIS til jeres psykiske APV

Slip for dobbeltarbejde med at lave både psykisk APV og trivselsmåling. Med et nyt, valgfrit spørgsmålskatalog til GAIS-målingen, kan det muligt at integrere den psykiske APV i jeres GAIS-måling.

31. marts 2020

Ny måling: Arbejdslysten hjemmefra kan måles og forbedres

Tusindvis af danskere arbejder nu hjemmefra. Her er der særligt brug for at holde fokus på trivslen. Derfor har vi udviklet en ny type GAIS-måling, der specifikt måler hjemmearbejdslysten.

31. januar 2020

Fokuser på arbejdslysten og fasthold medarbejderne

Virksomheders fastholdelse af medarbejdere hænger i stor stil sammen med medarbejdernes trivsel. Ny undersøgelse sætter konkrete tal på sammenhængen.

17. december 2019

Værdien af arbejdslyst i kroner og øre

Det er nu dokumenteret, at der kan være betydelige gevinster for virksomheder ved at investere i trivsel. Ny undersøgelse sætter nemlig konkrete tal på arbejdslysten.

28. november 2019

GAIS OpenScore - åbenhed om trivslen

Virksomheder kan nu helt enkelt fremvise overordnede GAIS-scorer på deres website med GAIS OpenScore.

20. september 2019

GAIS & DI Service indgår samarbejde

GAIS og DI Service er gået sammen om et fælles arrangement i Industriens hus i København.

12. september 2019

Programmer: Online forløb om arbejdslyst

Vi er derfor glade for at kunne præsentere endnu et initiativ, der understøtter forandringen hos den enkelte medarbejder og for ledere: Programmer

5. marts 2018

5 ting, der gør GAIS særlig
 

GAIS er født ud af en drøm om, at alle skal have mulighed for at forbedre deres arbejdslyst. Læs her om nogle af de ting, der gør GAIS særlig.

29. september 2017

Arbejdslyst til alle –  drømmen om GAIS

“Vi har også fokus på arbejdslyst hos os – vi får kage hver torsdag.” Ordene kom fra en tilhører, en dag jeg holdt oplæg om arbejdslystens faktorer for et par år siden. Og jeg er bange for, at det ikke var sagt i sjov...

Gå ikke glip af seneste nyt

om trivselsarbejde og GAIS!

Hold dig opdateret, og modtag hver måned GAIS’ nyhedsmail i din indbakke.