GAIS tilbyder guides til succesfuld udrulning af målinger

En måling af arbejdslysten kan ikke stå alene. Den bør altid være en del af et forløb, hvor medarbejdere og ledere involveres i dialoger om, hvorfor vi arbejder med trivsel, hvordan det står til, og hvad vi skal gøre anderledes. Med GAIS succesguides ønsker vi at give en stor, hjælpende hånd til, at I lykkes med den del.
Sammen om at skabe arbejdslyst

I et halvt år har antropologistuderende Michala Gry Sangild lavet studier omkring GAIS. Hun har undersøgt, hvilken værdi medarbejdere tillægger GAIS-målingen – både når den står alene, og når den bliver fulgt op af en workshop/proces.

Måling er meningsløs uden proces – og omvendt

Konklusionen er klar. Måling er meningsløs uden proces – og omvendt. Hvis målingen står alene, opfatter medarbejderen den alene som en arbejdsopgave, der er givet af lederen. Men når der sker en opfølgning, oplever medarbejderne, at målingen går fra at være en arbejdsopgave til et kollektivt læringsredskab. Den efterfølgende dialog gør, at målingen bliver meningsfuld.

Fælles trivselsforløb

Med disse guides er I fri for selv at opfinde “den dybe tallerken”. I får et overblik over de vigtigste aspekter i en succesfuld udrulning. Guidene omhandler emner som:

  • Få styr på formål og udgangspunkt
  • Kend roller og ansvar i trivselsarbejdet
  • Læg den gode plan for processen
  • Skab tryghed: Undgå psykologiske og etiske faldgruber
  • Klæd lederne på til GAIS-workshop med teamet

Kom gerne med feedback

Som med alt andet i GAIS er succesguides et område under udvikling. Det betyder, at der løbende kommer flere guides til. Meld meget gerne tilbage til os på info@gais.dk, hvis I har input til de eksisterende eller forslag til nye guides.

Tak for al feedback og ideer, vi modtager fra alle jer. Det er uvurderligt og hjælper os til at gøre GAIS til en trivselsplatform, der reelt skaber mere arbejdslyst og engagement for endnu flere.

Vi håber, I vil tage godt imod alle de nye forbedringer. God arbejdslyst!

De fleste guides er forbeholdt GAIS Premium-abonnenter og GAIS certificerede konsulenter.
Læs mere om GAIS Premium her 

Andre indlæg

Arbejdslyst gør samfundet rigere

Arbejdslyst gør samfundet bedre og rigere

God arbejdslyst er godt samfundssind! Ny rapport viser, at løfter vi arbejdslysten i Danmark med 1 point, er gevinsten for samfundsøkonomien 47,6 mia. kr. om året.

Fokus på kerneopgaven giver god arbejdslyst

Fokus på kerneopgaven giver god arbejdslyst

Teorien om organisatorisk medlemskab gør oprør mod, at arbejdslyst og socialt fællesskab anses som mål i sig selv. Den fælles kerneopgave skal og bør stå i centrum for det kollegiale fællesskab.

Arbejdslyst til alle

Arbejdslyst til alle: Drømmen om GAIS

“Vi har også fokus på arbejdslyst hos os – vi får kage hver torsdag.”

Ordene kom fra en tilhører, en dag jeg holdt oplæg om arbejdslystens faktorer for et par år siden. Og jeg er bange for, at det ikke var sagt i sjov…