Hvad er god arbejdslyst? | GAIS - forandrer arbejdslyst

Det handler om
at have god arbejdslyst!

Arbejdslyst handler om at trives på sit job og være motiveret for at gå på arbejde. Det kan vi måle helt konkret baseret på forskningen fra God Arbejdslyst Indeks, der systematisk gennemgår de syv vigtigste faktorer for arbejdslysten

Tag målingen

Er du allerede bruger? Login

Hvad er arbejdslyst?

Arbejdslysten er afgørende for, om arbejdet er noget, vi ser frem til at give os i kast med eller ikke. Det er et udtryk for en dybere tilfredshed og motivation med arbejdet – og ikke kun et spørgsmål om at have det sjovt.

Arbejdslyst er konkret og kan måles. GAIS bygger på God Arbejdslyst Indeks, der systematisk og videnskabeligt kortlægger de syv vigtigste faktorer for arbejdslysten. Det betyder, at vi med GAIS kan måle og arbejde med arbejdslysten på et solidt og velafprøvet grundlag.

Værdien af arbejdslyst

Der er god fornuft i at arbejde aktivt og målrettet med at forbedre arbejdslysten. Al forskning viser, at det betaler sig at arbejde med trivsel, og at det har en markant positiv effekt på engagement, motivation og kreativitet. Og det smitter af på både kunder, brugere og evnen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere.

Desuden er der en klar sammenhæng mellem trivsel og lavere sygefravær. GAIS gør det nemt at komme i gang med at arbejde med trivsel og kan hjælpe jer i gang i dag.

Arbejdslystens vigtigste faktorer

Arbejdslyst ser forskellig ud fra menneske til menneske. Alligevel viser forskning, at der især er syv faktorer, der har betydning for arbejdslysten:

 

Arbejdslyst på formel

GAIS bygger ovenpå de faktorer, spørgsmål, datagrundlag og analyser, der er forfinet gennem arbejdet med God Arbejdslyst Indeks.
God Arbejdslyst Indeks, der kortlægger og løbende måler på de syv vigtigste faktorer for arbejdslysten, er udviklet i samarbejde mellem Krifas Videncenter for God Arbejdslyst, Kantar Gallup og Institut for Lykkeforskning.

GAIS står derfor på et solidt grundlag og ved, hvad der skal måles på, hvad der skaber arbejdslyst, og hvordan det skal analyseres. GAIS bygger på en valideret model.