GAIS-Programmer: Online udviklingsforløb om arbejdslyst

I forlængelse af en GAIS-måling får brugere nu præsenteret forskellige indholdsforløb – vi kalder dem Programmer.
Online udviklingsprogrammer om arbejdslyst

En måling kan aldrig være målet i sig selv, og derfor handler det om, hvordan indsigten fra en GAIS-måling kan skabe udvikling. Vores ønske er, at en måling skaber indsigt, der skaber handling. Vi er derfor glade for at kunne præsentere endnu et initiativ, der understøtter forandringen hos den enkelte medarbejder og for ledere: Programmer

GAIS-programmer er små forløb med indhold inden for et specifik udviklingsområde, der udspringer af en GAIS-måling. Blandt de første programmer, vi lancerer, er bl.a. temaer om ledelseskommunikation, balancen mellem opgaver og tid, at finde ind til meningen i sit arbejde og nærværende ledelse.

Programmer er opbygget, som man kender det fra e-learning eller online kurser, og er altid udvalgt ud fra resultaterne af den konkrete måling. Ved individuelle målinger og virksomhedsmålinger præsenterer GAIS programmer, der kan hjælpe henholdsvis medarbejderen eller lederen med at udvikle arbejdslysten i den konkrete situation.

Læring og refleksion efter måling

Programmer er et naturligt næste skridt for os og ligger i forlængelse af de enkeltstående anbefalinger på GAIS. Lad mig her liste nogle af de vigtigste pointer ved programmerne:

  • Læring i et forløb
    Et program er et kort forløb af typisk 4-6 forskellige elementer, som du kan tage over tid. På den måde er der tale om indhold og viden, der opleves og bearbejdes over en periode, hvilket har en positiv effekt for læringen.
  • Variation af formater
    Indholdselementerne i et program har forskellige formater. Noget er video, andet artikler eller guides og noget er konkrete værktøjer. De forskellige formater skaber for det første variation i programmet. For det andet tilgodeser forskelligheden i formaterne forskellige personers læringspræferencer. Og for det tredje, så er kombinationen af elementer, hvor du modtager læring og inspiration, fx video, og elementer, som du aktivt involverer dig i, som fx PDF-værktøjer, et godt mix, når det kommer til refleksion og udvikling.
  • Forpligtelse til program
    Et forløb, som du selv aktivt påbegynder, har en større sandsynlighed for at bidde sig fast. Du vælger aktivt at starte GAIS-programmer og kan hele tiden tydeligt følge progressionen, og hvor mange trin, der er tilbage.
  • Både medarbejder og leder
    De anbefalinger, som GAIS kommer med, er altid udvalgt på baggrund af besvarelserne. For medarbejdere, der sidder med en personlig rapport, præsenteres en række programmer, der er målrettet den enkelte. I sammenhæng med virksomhedsrapporter, er det programmer, der hjælper ledere eller ansvarlige for trivselsprocesser i teamet eller organisationen, der vises.

Vi tror på, at programmerne kan være med til at understøtte udviklingen af arbejdslyst på arbejdspladsen og inspirere til refleksion og handling.

Flere programmer og egne programmer

Vi udvikler løbende nye programmer og forløb, så antallet af programmer vil løbende vokse. GAIS-programmerne er frit tilgængelige for alle brugere af GAIS.

GAIS Plus virksomheder har også muligheden for at oprette egne programmer, som medarbejderne i organisationen præsenteres for, når de har gennemført deres GAIS-måling. GAIS Business Partnere vil ligeledes kunne udvikle egne programmer, som præsenteres for partnerens virksomhedsforbindelser. Ønsker du at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi håber, du vil tage godt programmerne – og som altid hilser vi feedback mere end velkommen.

Er du nysgerrig på nogle af vores andre værktøjer, guides og gode råd til arbejdslysten? Så se med her. 

Andre indlæg

Skab i fælleskab den enkeltes gode arbejdsdag

Skab i fællesskab den enkeltes gode arbejdsdag

Kan I tilgodese både fællesskabets og individuelle behov på din arbejdsplads? Måske er det et paradoks. Men at skabe den gode arbejdsdag for både dig og dine kollegaer er en opgave for fællesskabet.

Hjemmearbejde - hvad skete der med trivslen

Hjemmearbejde – hvad skete der med trivslen?

Corona-krisen har sendt mange danskere til hjemmekontoret. Ny undersøgelse sætter tal på, hvordan det har påvirket vores arbejdslyst. Hvad har fungeret godt, og hvad har vi savnet – og hvilke perspektiver giver det for øget hjemmearbejdet fremover?

Tillid og godt kollegaskab går hånd i hånd

Tillid og godt kollegaskab går hånd i hånd

Tillid er fundamentet for et godt kollegaskab og afgørende for medarbejdernes arbejdslyst.
Når der er en indbyrdes stærk tillid i samarbejdet, bliver udfordringer håndteret, før de bliver til egentlige konflikter.