Guides og værktøjer - GAIS

Guides og værktøjer
til at forbedre arbejdslysten

 

Lad trivselsarbejdet være i bevægelse, hvor du selv og i teamet arbejder hen mod at opleve endnu højere arbejdslyst.
Her finder du inspiration, guides og værktøjer til at arbejde med både arbejdslysten og trivselsprocesserne. 

Guides og værktøjer til teamet, HR og ledelse

Filter
Viser alle(28)

3 tips: Sådan inddrager du dine medarbejdere mere

Jo mere du inddrager dine medarbejdere, des mere engagement og drive vil du møde hos dem. Her er 3 tips til at inddrage dem mere.

GAIS står på et solidt grundlag

GAIS bygger på en dansk, forskningsbaseret og valid model for, hvad der har betydning for arbejdslysten. Det betyder, at GAIS står på et solidt grundlag. Kom en tur med bagom GAIS´ vidensgrundlag.

4 steps til at udvikle dine medarbejdere

Se på udvikling af dine medarbejdere som en investering i virksomheden – ligesom maskiner, licenser og andet udstyr, som også jævnligt skal opdateres.

Vælg den rigtige målingstype og frekvens

Guide til at vælge det setup for GAIS-målingen, der passer bedst til jer. Både i målingstype og frekvens.

Bring teamet tættere sammen

Brug dette tool til, at skabe en åben kultur, større fortrolighed og en mulighed for at lære hinanden bedre at kende på en uformel måde.

6 råd til at blive en bedre leder

Det er ikke kun dine medarbejdere, der skal udvikle sig – det skal du som leder også. Du får her 6 råd, der kan gøre dig til en bedre leder.

6 trin: spot dit teams kompetencer

Dine medarbejdere skal opleve sammenhæng mellem opgaver og kompetencer. Men det kan være sårbart at tale om kompetencer – derfor får du 6 trin her.

Cirklen for medbestemmelse

Denne øvelse sætter fokus på, hvad man som medarbejder har indflydelse på, og hvad der er et vilkår i jobbet. Du hjælper dine medarbejdere til at få øje på de steder, de rent faktisk har en masse indflydelse og måske kan få endnu mere.

Effektiv ledelse i en kompleks verden

Er du rustet til ledelse i stigende kompleksitet og forandringshastighed?

Find den fælles mening

At opleve mening i jobbet er vigtigt for arbejdslysten. Styrk det fælles fokus på, hvad meningen i teamets arbejde er, og hvilken forskel det gør for andre.

Hjælp dine medarbejdere til bedre balance

Som leder er det en af dine vigtigste opgaver, at dine medarbejdere trives. Du får her 6 råd til, hvordan du kan hjælpe dem med at finde balancen.

Hvilken type leder er du?

Du kan bedre navigere overfor medarbejdere, når du kender din egen ledelsesstil.

Kompetencecirklen

At I som team sammen finder ud af, hvor I er stærkest, og hvor I gerne vil udvikle jer for at nå jeres mål og ambitioner. Det vil give holdet motivation, en fælles retning og en konkret plan for, hvordan I sammen kan blive endnu stærkere.

Ledelse med anerkendelse

Anerkendelse er ikke ros eller fokus på alt det positive, men derimod en grundlæggende moralsk måde at behandle andre mennesker på.

Manglende indflydelse kan påvirke dine medarbejdere

Inddrager du dine medarbejdere nok? Manglende indflydelse kan betyde forringet arbejdslyst og kan påvirke dine medarbejderes trivsel.

Mening motiverer dine medarbejdere

Det er afgørende for dine medarbejderes arbejdslyst, at de oplever mening i arbejdet. Bliv klogere på, hvad mening er.

Sådan evaluerer I jeres resultater

Det er vigtigt at have mål – men de er intet værd, hvis du ikke følger op på, om I når dem. Her får du en guide til, hvordan du evaluerer resultaterne.

Sådan skaber du mere tillid til dig som leder

Skab motivation og engagement gennem større tillid til dig som leder

Sådan får I en mere anerkendende kultur

Som leder skal du gå forrest og skabe en kultur, hvor medarbejderne er gode til at anerkende hinanden. Læs her, hvordan du griber det an.

Sæt de rigtige mål – og skab bedre resultater

Ved at sætte klare mål for dit team sikrer du, at I arbejder i samme retning – og det bliver lettere at markere jeres resultater.

Før I går i gang: Få styr på formål og udgangspunkt

Det er vigtigt, at I har et fælles afsæt for at gå i gang med trivselsarbejdet. Bliv enige om formålet og vær bevidste om det udgangspunkt, I arbejder ud fra.

Skab balance hos din medarbejder

Hvis din medarbejder føler sig presset, kan det hjælpe jer begge at få skabt et overblik over opgaverne. Øvelsen er oplægget til en samtale, hvor der skal findes en løsning, så medarbejderen kan genfinde balancen.

Skab de bedste rammer for teamets succes

Skab resultater og god arbejdslyst i teamet gennem den rette sparring og opmærksomhed på dine medarbejdere.

Skab motivation gennem styrende og støttende ledelse

Ønsker du et team, der både leverer stærke resultater og hvor medarbejderne trives og udvikler sig, så er nøglen motivation. Topmotiverede medarbejdere løfter nemlig både kvalitet og effektivitet.

Skab motivation gennem veldefinerede mål

Medarbejdere motiveres generelt af at opnå mål i løbet af dagen, og bliver derved mere positive overfor arbejdspladsen, kollegerne og dig som leder.

Styrk det sociale fællesskab på arbejdspladsen

Selvom arbejdspladsen ikke er en hyggeklub, er det sociale fællesskab vigtigt for opgaveløsningen – og som leder skal du skabe rammerne for det.

5 ting, der gør GAIS særlig
 

GAIS er født ud af en drøm om, at alle skal have mulighed for at forbedre deres arbejdslyst. Læs her om nogle af de ting, der gør GAIS særlig.

Det stiller GAIS til rådighed for jeres proces

GAIS ønsker at bidrage til, at I lykkes med at gøre trivselsfokus til en fast del af organisationens fokus og hverdag. Se, hvad GAIS stiller til rådighed for jer gennem hele processen.

Inspiration og værktøjer til eget trivselsarbejde

Filter
Viser alle(27)

5 gode råd til at give dit job mere mening

Mening betyder meget for din trivsel, motivation og arbejdslyst. Få endnu mere mening i jobbet med disse 5 råd.

Bliv bedre til at tale med din chef

Lær din egen kommunikationsstil at kende, og find ud af, hvordan du bliver bedre til at tale med din chef.

Få energi og overblik med realistiske to-do lister

Planlæg dine opgaver realistisk og effektivt. Det vil give dig energi og følelsen af at være foran. Her får du gode råd til, hvordan du bedst planlægger din tid.

Få et bedre forhold til din chef

Halter forholdet til din leder? Så får du her 4 råd til, hvad du selv kan gøre for at forbedre det.

Få øje på det du kan

Få opfrisket, hvor dine styrker ligger i forbindelse med dit arbejde, og bliv bevidst om, hvor værdifuld du er som medarbejder. Opdag eventuelt nye sider af dig selv, som du i højere grad kan bruge i dit job.

5 tips til mere balance i dit arbejdsliv

God balance er vigtigt for din arbejdslyst. Derfor er der god grund til at kigge din hverdag og dit stressniveau efter i sømmene – måske er der mulighed for forbedring? Du får her fem gode råd til, hvordan du kan få mere balance i dit arbejdsliv.

6 veje til mere indflydelse på jobbet

6 veje til mere indflydelse på jobbet

Bevar balancen mellem privatliv og arbejdsliv

En god balance mellem job og privatliv er vigtig for de fleste. Læs her, hvad du selv kan gøre for at opretholde den rette balance.

Er afbrydelser din største tidsrøver?

Når du ikke dine opgaver, fordi du hele tiden bliver forstyrret? Her får du 5 idéer til mere arbejdsro.

Få bedre mestring gennem faglig udvikling

Vejen til mestring går gennem nye udfordringer og udvikling af nye kompetencer

Få et bedre forhold til dine kolleger

Halter forholdet mellem dig og din kollega, kan det have stor indvirkning på din arbejdslyst. Få her 7 råd til at genoprette den gode relation.

Få mere balance: Forventningsafstem med chefen

Ønsker du en god balance mellem job og fritid, er det vigtigt, at du løbende forventningsafstemmer med din leder. Her får du 5 spørgsmål, du kan stille din chef.

Fagligt uenig med din chef? Sådan siger du det

Magtforholdet mellem dig og din chef kan gøre det svært at skulle give vedkommende feedback. Men du kan godt gøre det uden at skade jeres relation.

Find meningen i det faglige fællesskab

Den kollegiale mening finder vi, når fællesskabet er med til at bidrage positivt til de resultater, man skal opnå på arbejdspladsen.

Find meningen i dit job – og få mere af den

Det er vigtigt for din arbejdslyst, at dit job giver mening. Bliv opmærksom på, hvilken typer af mening, du kan finde i dit arbejde, og hvordan du opnår mere mening.

Giv din chef feedback – helt ufarligt

Magtforholdet mellem dig og din chef kan gøre det svært at skulle give vedkommende feedback. Men du kan godt gøre det uden at skade jeres relation.

Giv din kollega feedback

Styrk det gode samarbejde gennem konstruktiv feedback. Gode råd til, hvordan du giver god feedback, som er konkret og løsningsorienteret.

Hvilken type leder er din chef?

Udfordres du nogle gange af din leders metoder og væremåde? Her kan du læse om 4 ledelsestyper, der måske forklarer, hvad der er på spil. Få også råd til, hvordan du bedst samarbejder med din ledertype.

Kend din værdi på jobbet

Du gør helt sikkert en forskel for noget og nogen på dit arbejde, selvom det måske ikke altid føles sådan. Bliv opmærksom på den forskel, du gør.

Luk munden på din indre kritiker

Tvivler du på, om du er god nok til dit job? Så skal du arbejde med din indre kritiker. Læs her, hvordan du gør.

Manglende indflydelse kan påvirke dit stressniveau

Kender du følelsen af ikke at blive hørt? Hvad end det er på jobbet eller privat er det ikke rart at opleve – og faktisk kan det påvirke dit helbred.

Mening motiverer dig

Mening er det vigtigste for arbejdslysten. Men det er ikke den samme slags mening, der motiverer os alle. Få et overblik her.

Rejs dig igen, når opgaven ikke går efter planen

Oplever du nogle gange, at det er svært at finde motivationen, når opgaverne ikke går efter planen? Få gode råd til, hvordan du håndterer situationen og kommer godt videre.

Sådan arbejder du med tilliden til din chef

Selvom der er skår i tilliden til din chef, er det måske muligt at genopbygge den – hvis både du og din chef gør en indsats.

Sådan får du mere ansvar

Føler du ikke, at du har nok ansvar på jobbet? Så brug disse 8 råd til at tage snakken med chefen.

Sådan tackler du din kollegas manglende kompetencer

Oplever du, at dine kolleger mangler faglige kompetencer – og at jeres faglige samspil ikke fungerer? Her får du 7 råd til, hvordan du tackler det.

Sæt fokus på dine resultater

Bliv bedre til at få øje på det, du når på jobbet - fremfor at fokusere på det, du ikke når.

Vi har endnu mere til dig…!

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få gode råd og viden om trivselsarbejdet og GAIS lige ind i indbakken.